Пропускане до съдържанието на страницата

Център за ученическо техническо и научно творчество

ЦЕНТЪР ЗА УЧЕНИЧЕСКО ТЕХНИЧЕСКО И НАУЧНО ТВОРЧЕСТВО - РУСЕ

 

Адрес: ул.”Одрин” №1
Директор: 834 701  
К-т по Информатика: 834 678

E-mail: cutnt_rs@abv.bg
http://cutnt-ruse.com

 

 

Център за ученическо техническо и научно творчество - Русе съществува вече 44 години, през които се е утвърдил като специализирано общинско извънучилищно педагогическо заведение, което осъществява държавната политика в областта на извънучилищна дейност по научно-техническите и приложно-техническите дисциплини.

Центъра предоставя богати възможности при организиране живота и дейността на учениците през свободното време, за развитие на техните интереси, творчески способности, готовност за непрекъснато образование, гъвкавост и мобилност на човека за многократна смяна на професиите,  развитие на личната инициатива и предприемачеството като гаранции и шанс пред свободната личност.

Намира се в централната част на гр. Русе. В сградата са оборудваните 8 зали, където се провежда обучението на децата. Основните направления са: математика, информационни технологии, програмиране, физика, английски език, изобразително изкуство, конструиране, моделизми и  други. Обучениета във форми дават реална възможност за творческа изява на регионални, национални и международни конкурси, олимпиади и състезания.

През летните месеци Центърът предлага на своите възпитаници най-различни развлекателни занимания. Участниците в школите, както и бъдещи първокласници, могат да се включат в занятия по забавна математика, информатика, компютърни игри. Други могат да се забавляват с конструиране с „Лего” или с авио-, авто- и корабомоделизъм. През ваканционните дни са предвидени занимания по изработване на хвърчила, дистанционно управление на автомобили и самолети, компютърни игри, занимателна математика и др.


https://www.livechatalternative.com/