Пропускане до съдържанието на страницата

35 зрелостници от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ получиха немски езикови дипломи С1

вторник, 14 май 2024

На тържествена церемония в зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание бяха връчени немските езикови дипломи за ниво С1 на зрелостниците от СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

Програма от музикални и танцови изпълнения съпътстваше събитието. Директорът на учебното заведение Искра Иванова връчи на зрелостниците дипломите за успешно издържания изпит.

„Благодарение на вашия ангажимент, мотивация и енергия, учениците имат възможността да развият своите езикови умения не само в България, но и зад граница, постигайки впечатляващи резултати“, каза заместник – кметът на Русе Златомира Стефанова, която бе официален гост на събитието.

На церемонията присъстваха още Росица Гойчева, старши експерт по български език и литература от РУО – Русе, проф. д. н. Юлия Дончева от Русенския университет „Ангел Кънчев“, преподаватели и родители.

СУПНЕ „Фридрих Шилер“ е единственото училище в региона, предлагащо безплатно  немските езикови дипломи В1 и С1. Те удостоверяват квалифицирано владеене на езика при навлизане в професионалния живот у нас и в чужбина. Подготовката и изпитът са интегрирани за българската образователна система и не се заплащат. Дипломите са безсрочни за разлика от алтернативни сертификатни изпити. След получаване на немска езикова диплома учениците получават сертификат за владеене на езика, който e признат в цял свят. Той дава по-добри шансове за реализация и кариерно развитие на завършващите.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/