Пропускане до съдържанието на страницата

COVID-19

 

Полезна информация за граждани

 

Защо да се ваксинирам срещу COVID - 19?

 

Горещи телефони

 

Правила за безопасност

 

Дарителски сметки

 

 

 

Дарения на граждани и организации за борба с COVID-19

 

     Хранителни продукти, лични предпазни средства и финансови дарения в размер на 52 хил. лева е получила като дарение Община Русе за борба с COVID-19.

    От дарените хранителни продукти бяха подготвени и раздадени хранителни пакети на социално слаби семейства съвместно с БЧК Русе, като даренията от фирма „Метика“ бяха пренасочени към „Домашен социален патронаж“ и с тях бе сготвена топла храна за потребителите.

   Част от безвъзмездно предоставените от местните шивашки фирми маски за многократна употреба бяха предоставени на обслужващия гражданите персонал на Община Русе, а друга - на самите граждани. Защитните облекла, дарени от „Нелсън“, бяха пренасочени към медиците в УМБАЛ „Канев“.

   За дезинфекция на градските паркове, автобусни спирки, църкви и други публични пространства служителите на ОП „Паркстрой“ използваха дарените пръскачки от „Практис“ Русе.

    С предоставената от НСОРБ карта за гориво на „Ромпетрол България“ ЕАД се покриха част от разходите за доставката на топъл обяд до потребителите на социалната трапезария в града.

    Повече информация за помощта, която фирми, организации и граждани оказаха на Община Русе за борба с вируса, може да откриете в таблицата.


https://www.livechatalternative.com/