Пропускане до съдържанието на страницата

50 години детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“

петък, 07 юни 2019

На 8 юни, събота от 18 ч. в голямата зала на Доходното здание, ДЮФА „Зорница“ при  Общинския детски център за култура и изкуство - Русе ще отбележи своя 50-годишен юбилей.

Създаден е през далечната 1969 г. към „Профсъюзния дом на културата“, а от 1995 г. преминава в структурата на „Общинския детски център“.

В репертоара има танци от всички етнографски области на България, а също така пресъздава и различни обичаи като Лазаруване, Коледуване, Гергьовден и др.

През годините „Зорница“ е лауреат на редица републикански фестивали с званието „Представителен“. Три пъти е завоювал приза „Златната гъдулка“. Концертите у нас и в чужбина са над 3 000, като танцьорите, певците и оркестърът са получавали аплодисментите на публиката в Полша, Чехия, Словакия, Русия, Германия, Италия, Корея, Македония, Турция и мн. др.

На юбилейния концерт, освен настоящите участници ще се включат и ветерани на ансамбъл „Зорница“.

В двете части на концерта, под надслов „Дърво се вие, дорде е младо“, ще бъдат показани емблематични танци на детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“ под ръководството на главния художествен ръководител г-жа Милка Железарова, г-жа Милена Михова и г-н Добрин Райчев, диригента на битовия хор г-жа Светлана Недкова и ръководителя на оркестъра г-н Цончо Дочев.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/