Пропускане до съдържанието на страницата

93 участници в третото издание на Парад на ретро автомобили в Русе

събота, 24 юни 2017

Днес, на Общинския паркинг до сградата на НАП, се проведе откриването на третото издание на Парад на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Стартът беше даден от изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова.

Градът ни е домакин на изложението за трета поредна година. В него участие взимат над 93 автомобила и мотоциклета от Русе, Варна, Бургас, София, Павликени, Габрово, Търговище, Разград, Кубрат, Луковит, Свищов, Шумен, Горна Оряховица, Дряново, Румъния и Швеция. Автомобилите, които са изложени са от почти всички по-известни марки и са създадени в периода между 1920 -1987 година. Специално за Парада в Русе пристигна и автомобил от музея на Форд Мото Пфое в София. Сборният пункт на участниците беше на паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”, след което ретро автомобилите дефилираха по централните улици на Русе. Крайната дестинация беше Общинският паркинг до сградата на НАП в града.

Любителите на класическите возила имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли. Предвиден е и конкурс с десетки награди, в различни категории, в зависимост от участниците. Победителите ще бъдат определени от пет членно жури, в което влизат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас.

За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха  танцьорите от Школа за суинг танци „Линдихоп Русе“ към Гейм спорт център и солисти от вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в Русе, с ръководител Наталия Константинова. Водещ на проявата беше актрисата Ралица Константинова.

По време и на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе специалното участие взеха представители от Русенски университет „Ангел Кънчев”, които показаха своите екологични автомобили на бъдещето.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и е организирано от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Парадът се реализира и с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, Пътна полиция към ОДМВР – Русе и фирмите, „Нетуоркс България, „Ес Транс“, „Витте аутомотив“, ”Хоби кар”, „Ауто хит“ и  „Кауфланд”-Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/