Пропускане до съдържанието на страницата

Д-р Страхил Карапчански присъства на открит урок в МГ "Баба Тонка"

сряда, 29 юни 2016

Днес, зам.-кметът по европейско развитие в МГ „Баба Тонка“ д-р Страхил Карапчански, присъства на открит урок по география с ученици от 10а клас.

На събитието бяха още директорът на математическата гимназия Митко Кунчев и преподавателят по география на десетокласниците - Цветана Бакалова. Основната тема на занятието беше „Моята визия за развитието на град Русе“, където учениците представиха своите креативни и модерни идеи за развитието на града.

„Всяка нова, иновативна идея е от полза за Русе. Но за да се изпълни, не трябва просто да чакаме някой да направи нещо, а ние да бъдем активни, да сме част от процеса. Пътуването е огромно богатство, опитът в чужбина също, но удовлетворението да дадеш своята енергия за родния си град е огромно. Затова са нужни хора като вас!“ – каза зам.-кметът д-р Страхил Карапчански.

В своите презентации учениците от МГ представиха модерни предложения, сред които облагородяване на паркове, реставриране на сгради, модернизиране на крайбрежната ивица, на която да се изградят нови детски и спортни площадки и сцени на открито, което по думите на зам.-кмета напълно съвпада с намеренията на Общината.

Сред интересните идеи на десетокласниците бяха изграждане на нови спортни съоръжения, плувен басейн, както и места за отдих и забавления.

В края на открия урок д-р Карапчански благодари за многобройните и иновативни предложения на учениците, които имат активна гражданска позиция и проявяват видим интерес към развитието на града. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/