Пропускане до съдържанието на страницата

Дариха екологично отопление на пенсионерски клуб и социално слаби семейства за зимния сезон

четвъртък, 04 януари 2018

Фирма „ГОРАИНВЕСТ АД“ дари 1 тон дървени брикети на Пенсионерски клуб №3 в кв. „Родина“, посещаван ежедневно от десетки възрастни хора. Осигурено е и отопление с дървени брикети „КуБрик“ за зимния период на седем социално-слаби семейства, чрез съдействието на Община Русе и Дирекция „Социално подпомагане“ - Русе. Това стана ясно днес по време на изявление пред медиите, на което присъстваха изпълнителният директор на фирмата Валентин Новаков, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Русе - Детелина Матева, началникът на отдел „Социална закрила“ към Дирекция „Социално подпомагане“ Цветелин Симеонов и председателят на Пенсионерския клуб Йордан Драшков.

„Брикетите са изработени само от суха дървесина, което води до намаляване на въглеродните емисии и праховите частици. Произвеждат се със специални машини под налягане, без всякакви лепила, а количеството, което осигуряваме сега, ще стигне за целия отоплителен сезон“, сподели г-н Новаков.

Мариела Личева от своя страна благодари за дарението и подчерта, че Община Русе подкрепя подобни социални инициативи, които освен, че ще подпомогнат млади семейства и възрастни хора, допринасят за намаляването на вредните емисии.

Г-н Симеонов допълни, че „Социално подпомагане“ напълно подкрепя политиката за намаляване на въглеродните емисии, а г-н Драшков благодари за дарението и подчерта, че клубът работи 365 дни в годината и приютява ежедневно десетки свои членове, които водят активен социален живот.

Един от начините за намаляване на фините прахови частици в атмосферата е използване за горене на продукти, които са с по-малка влажност и по-висока калоричност, благодарение на което се развива по-висока температура на горене, в следствие на което изгарянето е пълно и се намаляват вредните емисии и лошите миризми.

От 2005 г. насам фирма „Гораинвест“ АД включва сушенето на дървесина в технологичния си процес на производство на масивни панели от широколистна дървесина.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/