Пропускане до съдържанието на страницата

Деца, родители и пезагози рецитират заедно "Аз съм българче" в проект на Община Русе в навечерието на Националния празник

сряда, 01 март 2017

Едно от най-силните стихотворения в съкровищницата на родната поезия „Аз съм българче“ ще прозвучи едновременно със 139 различни гласове на деца, техните родители и педагози в навечерието на Националния празник на Република България, в Русе, на 2 март, от 10:30 ч., пред Паметника на Свободата. Събитието е част от образователните дейности по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, който се изпълнява по ОП НОИР. Шествие от Ларгото до операта в Русе ще отведе участниците до площад „Свобода“. Внушителен детайл от събитието са националните носии, с които ще бъдат облечени децата, техните родители и педагози, което въздейства на сетивата на децата и добавя още знания за историята и народните символи.

Стихотворението на Иван Вазов ще прозвучи пред Паметника на Свободата в 10:30 ч., с участието на 139 патетични рецитатори, чиито брой е посветен на годишнината от Освобождението. Над 70 от гласовете са на децата от предучилищните групи на ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Снежанка“, ДГ „Русалка“, ДГ „Зора“, ДГ„Незабравка“, предмет на проекта, заедно с цяла група техни приятели и от ДГ „Червената шапчица“, с които ги свързват 2 емоционални години от Норвежкия проект на Община Русе. Неговата устойчивост и развитие е заложена в дейностите на текущия проект BG05М2ОР001-3.001 - 0035 „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, с който Община Русе прилага форми на неформално образование, сближава семейството и образователната система с повече занимания в природна среда, еко-образование и здравословен начин на живот задецата от предучилищните групи.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/