Пропускане до съдържанието на страницата

Детска градина "Зора" с три награди от театрален фестивал

понеделник, 02 април 2018

Три награди спечели русенската детска градина „Зора“ от ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина”, който се проведе от 29.03.2018 г. до 30.03.2018 г. в залата на Младежки дом – Шумен.

Детският театрален фестивал „Коломбина” се провежда ежегодно от 2009 г.  със съдействието на Община Шумен и Училищното настоятелство при ДГ ”Изворче” под мотото „Заедно да бъдем добри”.

Мисията на фестивала е децата да откриват, претворяват и подаряват магията и стихията на театралното изкуство на други деца, за да направят по детски щастлив и приказен днешния и утрешния свят. 270 деца от 13 детски градини в Шумен, Добрич, Русе, Ямбол и Смядово се включиха в ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина“. 

Жури с представители от  Шуменски университет, Община Шумен и ДКТ „В. Друмев“ оцени малките таланти.

Раздадени бяха следните награди:  ГРАН – ПРИ „Златна Коломбина” и награди „За най-малък участник“,  „Мини талант”, „Властелинът на публиката”, „ Мъжка роля“, „Женска роля“, „Адаптиран сценарий“ и награда за „Режисура”.

ДГ „Зора“ – Русе представи достойно града ни, като завоюва три от всички награди: „Мъжка роля“, „Женска роля“ и „Артистично представяне“ на гостуващ състав. Наградата „Мъжка роля“ беше присъдена на Александър Атанасов, Лъчезар Богомилов, Кубрат Ивайлов и Йоан Дочев. Наградата „Женска роля“ беше присъдена на Рая Тодорова, Николета Николова, Богдана Нешева и Анджелина Арнаудова. Грамота и медал за „Артистично представяне“ се присъди на детска театрална група от ДГ „Зора“ – Русе. Малките артисти участваха с театралната миниатюра „Закачка“, която беше високо оценена от журито, заради изключителния артистизъм на децата и атрактивното представяне на интересен и забавен сюжет.

Фестивалът се провежда от 2007 г. ежегодно в навечерието на 27-ми март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/