Пропускане до съдържанието на страницата

Доброволци организираха бал на цветята

сряда, 17 април 2019

В ранния следобед на 16.04.2019 г. в ОУ „Алеко Константинов” доброволците от клуб „Слънце” организираха пролетен Бал на цветята, в който поканиха да участват децата от първи клас. Сценарият за веселото събитие беше адаптиран от приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Цветята на малката Ида”.  Изработката на хартиените цветя за костюмите, подборът на музиката и хореографията бяха направени от доброволците с помощта на ръководителите на клуба – експерти от сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация”. Освен за собствената си артистична изява, доброволците се погрижиха и за малките танцьори от първи клас - те бяха неотлъчно с тях на репетициите и по време на бала, танцуваха заедно и се забавляваха.

Публиката, състояща се от учители, родители и гости, ентусиазирано подкрепяше участниците през цялото време. Децата с костюми като кокичетата, минзухари, лалета, зюмбюли и други цветя, освен хореография по сценарий, накрая представиха и самостоятелно подготвен поздрав-изненада за зрителите.

Балът е заключително събитие по модул 4 от програмата за работа на Доброволчески клуб „Слънце” – „Земята – нашият дом”. След като в края на месец март децата от клуба организираха акция „Пролетно почистване” в района на училището, този път те отправиха своето послание, чрез думите на малката Ида: „Цветята са живи, също като нас. Трябва да се грижим за тях.”

Дейността „Сформиране на доброволчески клубове” е част от проект „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе“, по който училище „Алеко Константинов” е партньор на Община Русе.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/