Пропускане до съдържанието на страницата

Германска компания разширява своята високотехнологична дейност в Русе

сряда, 16 ноември 2022

Германската високотехнологична международна компания АТN избра Русе за разширяването на своята дейност. Това стана ясно след поредица опознавателни визити с представители на Германо–българската индустриално–търговска камара и работна среща между заместник–кмета на Община Русе Златомира Стефанова и мениджъра Марк Хьолцел.  

ATN е семейно управлявана фирма с многостранна дейност – от производство на механични и електро части, което е съобразено с екологичните норми и с грижа за чистотата на въздуха, до софтуерни разработки и програмиране. Компанията се е запознала с възможностите за стартиране на своето производство в някои от големите градове в страната и избира стартът да се случи именно тук. Предвижда се производството да започне с малък брой тясноспециализирани служители, които след обучение ще могат да изберат в кой от клоновете на компанията да работят.

„Северната столица на България постепенно се превръща в притегателно място за чуждестранни инвестиции, а високотехнологичното производство е ключово за развитието на потенциала на Русе и региона. Изключително важно за нас като администрация и общност е да направим така, че нашите сънародници в чужбина да предпочетат да се върнат у дома, за да се развиват тук“, каза заместник – кметът. Според Златомира Стефанова местоположението на града и инженерните специалисти, подготвяни в Русенския университет, го правят идеално място за подобен тип производства.

От ATN потвърдиха, че са посетили русенското СУПНЕ „Фридрих Шилер“, където са се запознали с чуждоезиковото обучение. Представителите на компанията са впечатлени от нивото на преподаване в езиковото училище и имат желание да привлекат млади хора с добри познания по немски език, които да обучат за работа в своето производство.

Марк Хьолцел прояви интерес и към кариерния форум на медия платформата на Иван Христов и Андрей Арнаудов -"Bulgaria wants you", която си партнира с Община Русе. На 25 ноември водещите фирми от Русе и региона ще представят своите дейности и ще могат да открият нови таланти.

Германската компания ATN е основана през 1999 г. и стартира своята дейност като семейно ориентиран бизнес. Сред клиентите ѝ са международно признати производители на автомобили като Volkswagen, Mercedes, BMW и Porsche, както и доставчици от медицинската техника, възобновяемата енергия и строителната индустрия.

Днес служителите на АТN наброяват повече от 500 души в САЩ, Бразилия, Китай, Испания и Южна Африка, превръщайки фирмата в международен лидер, който участва дейно в местните икономики.

Стремежът е производството в Русе да започне през 2023 г. и постоянно да се разширява обхватът на услугите и броят на заетите.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/