Пропускане до съдържанието на страницата

Информация за организиране на изложби, състезания с животни и съпътстващи проявите временни обекти за търговия с храни

петък, 13 май 2016

1.         Съгласно чл. 134 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, Ви уведомявам, че лица, организиращи изложби и състезания, писмено уведомяват директора на съответната Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в срок най-малко 7 дни преди мероприятието, като посочват мястото и времето на провеждане, и вида на животните за участие. При неблагоприятна епизоотична обстановка директора на ОДБХ писмено уведомява организатора на мероприятието за отлагането на изложбата или състезанието.

При неспазване на законовите разпоредби ОДБХ гр. Русе налага административно наказание – глоба в размер от 200 до 500 лв. При повторно нарушение глобата е от 500 до 1000 лв.

2.         Съгласно чл. 12 от Закона за храните Ви уведомявам, че производството и търговията с храни в страната се извършва само в обекти, регистрирани по реда на закона. Лицата, търгуващи с храни на съпътсващи проявите временни обекти подават заявление в ОДБХ по образец. Към заявлението се прилага и списък на групите храни или ястия, които ще се произвеждат или продават в обекта. Инспектори от ОДБХ извършват проверка на място за съответствие на обекта с условията, ОДБХ извършва регистрация на обекта и директорът на ОДБХ издава удостоверение за регистрация.

При неизпълнение на законовите разпоредби ОДБХ гр. Русе налага административно наказание – глоба в размер от 1500 до 2000 лв. При повторно нарушение глобата е от 2000 до 4500 лв.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/