Пропускане до съдържанието на страницата

Информация за провеждане на конкурс за приемане на лица на военна служба във военно формирование 32990

понеделник, 07 март 2022

ВОЕННО ОКРЪЖИЕ I СТЕПЕН – РУСЕ

 

 

О Б Я В А

 

за провеждане на конкурс за войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина за времето от 04.04.2022 г. до 08.04.2022 г. в Съвместното командване на специалните операции /СКСО/ в гарнизон Пловдив

 

 

1. Със заповед 3РД – 198 / 18.02.2022 г. на командира на СКСО е разкрита процедура по обявяване на 36 /тридесет и шест/ войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина, в СКСО (военно формирование 32990) в гарнизон Пловдив.

 

2. Кандидатите за участие в конкурса, трябва да отговарят на следните изисквания: - да имат средно или по-високо образование; - към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 години, а лицата отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВСРБ), не по-възрастни от 41 години за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за неупражнилите правото си на пенсия; - да са годни за военна служба; - да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията; - срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; - да нямат друго гражданство; - да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”; - да покриват нормативите за физическа годност, определени с акт на министъра на отбраната; - да са психологично пригодни.

 

3. До 18.03.2022 г., кандидатите за посочените вакантни длъжности да подадат писмено заявление до командира на СКСО, чрез Военно окръжие I степен – Русе.

 

Конкурсът ще се проведе за времето от 04.04.2022 г. до 08.04.2022 г. по места, като включва оценка на психологична пригодност, изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

 

За контакт и информация за конкурса:

- Военно окръжие – Русе – ул. ”Княжеска” № 8, тел. 082/834 817

         - интернет сайтове: - на Министерство на отбраната - www.mod.bg

   - на Централно военно окръжие - www.comd.bg

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/