Пропускане до съдържанието на страницата

Инициатива на Община Русе и Русенския университет информира родители за симптомите на рисковото поведение при децата

сряда, 15 май 2024

Стартира съвместната инициатива „Ние сме отговорни! Да защитим децата от наркотици и асоциално поведение – родителите го могат“. Тя е на катедра „Сигурност“ към Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Община Русе. Кампанията цели да запознае родителите на учениците в Русе с белезите и симптомите на рисковото поведение. Предвижда се срещите с родителите да се осъществяват ежемесечно по различни превантивни теми в удобно за тях време.

Първи домакин на инициативата бе СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, където родители на ученици от 8 и 9 клас имаха възможност да бъдат участници в беседата, водена от доц. Милен Иванов, съорганизатор на инициативата. Той успя да ангажира вниманието на родителите с интересна тема относно емоциите и тяхната „тоналност“, и влиянието им върху причините за употреба на психоактивни вещества сред подрастващите.

Акцент бе поставен върху ефективните начини на управление на емоциите при децата за недопускане на този процес в семействата. Провокирани от интересната теория, родителите отправиха множество въпроси към доц. Иванов. Срещите ще продължат и в други русенски училища със съдействието на РУО-Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/