Пропускане до съдържанието на страницата

Интерактивна 3D сладкарница Гараш кани русенци за снимки

събота, 16 септември 2023

Kато част от традиционния STREET ART Пленер, организиран от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с финансовата подкрепа на Холеман България ООД и Тива Плюс ООД, русенци могат да „влязат“ в сладкарница „Гараш“ и да си направят уникална снимка. Интерактивната триизмерна творба е разположена точно пред Паметника на свободата.

Художественото пано с 3D сладкарницата е дело на небезизвестните артисти от GIART, които радват със своите художествени произведения хората в различни градове на страната. Те представят своя прочит на торта Гараш по време на празника на сладкото изкушение, станало емблематично за град Русе. Всеки желаещ може да прекрачи прага на своеобразната сладкарница и да се снима сред майсторски нарисуваните вкусни шедьоври. Всички изобразени торти са различни видове Гараш, а рисунката е направена на две равнини. Когато човек застане на специално указаното място и се снима, се постига забавен и реалистичен 3D ефект.

Зад GIART стоят сестрите Невена и Евгения Лефтерови. Те са едни от първите и водещи имена в сферата на триизмерното улично изкуство у нас. Основна цел на художничките е популяризирането на това изкуство в България, както и насърчаването на млади автори работеща в тази сфера.

3D Сладкарница Гараш е само първата част от изненадите, които предстоят за русенци в инициативата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ - STREET ART Пленер 3D. Тя ще остане изложена в центъра на града почти до късна есен.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/