Пропускане до съдържанието на страницата

Иван Иванов – Йоаний представя изложбата "Lucy in the Sky with Diamonds“

петък, 01 март 2024

В Художествената галерия в Русе официално бе открита изложбата „Lucy in the Sky with Diamonds“ на Иван Д. Иванов – Йоаний. С екстравагантната си експозиция русенският художник не изневерява на провокативното си изкуство и отбелязва своя рожден ден, който празнува на всеки 4 години.                                                          На откриването присъстваха кметът Пенчо Милков и десетки ценители на изкуството.

„Предизвикателство е да изследваш не просто фигурите, а смисълът, който Вие влагате в тях. Да виждаш отвъд видимото е дарба, която малцина притежават, а Вашият поглед неведнъж ни е показвал красотата там, където никога не бихме я потърсили сами“, каза Пенчо Милков.

Изложбата включва живописни творби, рисунки и страници еротично-анахронистична комикс поема. Тя е посветена на т.нар. Пинкас от Русчук, известен български художник.

Иван Д. Иванов – Йоаний твори в класическата европейска изобразителна традиция, експериментирайки със старинни техники от 17-и век. Той има над 100 самостоятелни изложби в страната и чужбина и е организатор на множество иновативни проекти, уъркшопове и майсторски класове.

Творбите му могат да бъдат разгледани до 6 март.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/