Пропускане до съдържанието на страницата

Изпълнения на русенски деца ще влязат в учебниците по музика

сряда, 25 май 2022

На 30 май от 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ децата от вокална група „Слънце“ с ръководител д-р  Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство ще представят музикалния албум „Песни за музикалните инструменти“ на композитора Георги Джилянов.

Осемте песни в албума са изпълнени и записани от русенските деца от ВГ „Слънце“. Те са мелодични, лесно запеваеми и са предназначени за деца от детски градини и начален етап, тъй като ги запознават с видовете музикални инструменти. Три от тях - ,,Китара“, „Гайда‘‘ и ,,Барабан“ са одобрени от МОН и ще влязат в учебниците по музика.

След прослушване на деца от цяла България през 2018 г. солистът на вокална група „Слънце“ Мартин Сиромахов бе избран от композитора Георги Джилянов да представи песента му „На плажа“ в първото издание на конкурса ,,Детска мелодия на годината“. Там Мартин завоюва трета награда. Впечатлен от работата в групата, композиторът предложи на русенските деца да изпълнят и запишат всички песни от новия му албум.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/