Пропускане до съдържанието на страницата

Камерен оркестър КАМЕРАТА Хамбург с концерт в Русе

вторник, 28 юни 2016

В събота, 2 юли, от 18 ч. в Доходно здание, русенската публика ще има изключителния шанс да се наслади на изисканото музикално майсторство на Камерен оркестър КАМЕРАТА ХАМБУРГ със солист - блестящата българска цигуларка Йоанна Каменарска, първата жена концертмайстор в Хамбург. Атрактивната концертна програма с любими популярни произведения от Хайдн и Моцарт гарантира на меломаните едно незабравимо музикално преживяване.

Концертът на КАМЕРАТА Хамбург преминава под патронажа на проф. д-р Герд-Винард Имайер – Почетен генерален консул на Република България в Хамбург и г-н Пламен Стоилов – Кмет на Община Русе.

Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Дирк Алерс, Frosta AG, Lenoxи като своеобразен подарък от страна на проф. Имайер към публиката в Русе, концертът е  с вход свободен.

Камерният оркестър КАМЕРАТА Хамбург е основан през 1989 година от приятелски кръг музиканти. В програмите си КАМЕРАТА Хамбург съчетава популярни класически и рядко изпълнявани произведения, стара музика и съвременни произведения. Crossover-проектите като „Класика & джаз“ са част от профила на ансамбъла, както и съчетанието на музика и текст. Оркестърът е отворен към музикалните култури от всички краища на света, за което спомага сътрудничеството с генералните консулства в Хамбург. Специално за ансамбъла са създадени произведения от редица изтъкнати композитори като Я. М. Мюлер-Виланд, Тео Брандмюлер, Дан Дедиу и Петер Михаел Хамел.

Густав Фрилингхаус е концертмайстор на КАМЕРАТА Хамбург от 2009. Учи цигулка при В. Рюсман (Хамбург), Игор Озим (Берн) и Томас Брандис (Любек), както и камерна музика при Валтер Левин (Базел) и Гюнтер Пихлер (Кьолн, Мадрид). Като първа цигулка на квартет „Амарилис“ е носител на многобройни престижни награди.

Йоанна Каменарска следва първо при Йосиф Радионов в София, а 17-годишна е приета в Моцартеума в Залцбург и продължава образованието си при легендарния Руджиеро Ричи. Носител е на Трета награда от Международния конкурс „Моцарт“ в Залцбург през 2002 година. Изнася редовно концерти в Европа, Япония и Южна Америка. Солира с оркестри като Берлинския симфоничен оркестър, Нюрнбергските симфоници, Симфоничния държавен оркестър на Хамбург и др. От 2008 г. е концертмайстор на прочутите Хамбургските симфоници.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/