Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът на Община Русе г-н Пенчо Милков присъства на откриването на нов офис на Сименс в Русе

четвъртък, 28 ноември 2019

 

Кметът Пенчо Милков днес присъства на откриването на новоизградения Център за иновации в сградните технологии на Сименс в Русе.

„За мен като русенец и кмет е чест, че имаме такава форма на високотехнологично присъствие в нашия град. Пожелавам ви екипна работа и много професионални постижения“, сподели той и връчи поздравителен адрес и икона на Богородица на изпълнителния директор на Сименс България д-р инж. Боряна Манолова.

Присъстващите имаха възможността да посетят новия офис, като им беше направена демонстрация на това как работи „Desigo CC“ - мениджмънт станция, която позволява интеграцията и мониторинг на всички системи в една сграда (отопление, вентилация, климатизация, стаен контрол, осветление, слънцезащита, електрозахранване, както и системи за пожарна безопасност и сигурност).

Сименс ЕООД (Siemens България) е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Siemens е водещ доставчик на технологии за производство и пренос на енергия, инфраструктурни и индустриални решения.

В България Siemens присъства вече над 140 години, като днес служителите й наброяват близо 500 души.

Центърът за иновации в сградните технологии е най-бързо развиващото се звено на фирмата в страната, а портфолиото му покрива пълния цикъл на сградна автоматизация. Центърът е създаден през 1998 г. и към момента в него работят 155 души в София и Пловдив, а от днес - и в Русе.

Гости на събитието още бяха заместник областният управител на Област Русе Валентин Колев, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев и др.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/