Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пенчо Милков почете 40-годишния юбилей на пенсионерски клуб “Здравец” 

събота, 10 юни 2023

С фолклорна програма и много настроение пенсионерски клуб “Здравец” в Мартен отбеляза 40 години от своето основаване. На тържеството, провело се в сградата на кметството, където се помещава клуба, се събраха над 100 души от третата възраст. Гости на събитието бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, на гр. Мартен Димо Тонев и на с. Сандрово Георги Пенков, както и представители на пенсионерски клубове от региона.

 „Обръщам се към вас – нашите майки и бащи, хората отдали най-хубавите години от своя живот за благото и развитието не само на Мартен, но и на Русе, с пожелание да бъдете здрави и все така дейни в годините, в които вашите деца и внуци ви правят щастливи. Продължавайте да им помагате със своята мъдрост и житейски опит“, обърна се към присъстващите Пенчо Милков. 

Председателят на Клуба Елена Радтке посрещна всички гости по стара българска традиция с питка и сол. В тържеството се включиха и представители на други пенсионерски клубове, които отправиха своите официални поздравления. За юбилея си ПК “Здравец” получи и поздравителен адрес от председателя на Българската асоциация на пенсионерите и мъдростта Красимира Освалд.

Пенсионерски клуб “Здравец” е основан през 1983 г., като в началото е наброявал около 300 души. В момента в него членуват малко над 100 жители на гр. Мартен, като Елена Радтке е неговият четвърти председател.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/