Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пенчо Милков връчи плакет на художника Николай Колев за 60-годишния му юбилей

петък, 17 ноември 2023

Днес кметът Пенчо Милков поздрави известния русенски художник и председател на местното дружество на художниците Николай Колев по повод 60-годишния му юбилей.

„Работата Ви в сферата на изобразителното изкуство, с която докосвате хиляди русенци и обогатявате културния живот в града ни, заслужава адмирации, както и усилията, които полагате за сплотяване на русенската общност на художниците“. С тези думи се обърна Пенчо Милков към юбиляра, като отбеляза значимостта на богатата му творческа биография, както и работата му като председател на СБХ – Русе. В знак на признателност за големия му принос в популяризирането на постиженията на русенските художници кметът удостои Николай Колев с почетен знак - плакет на Община Русе.

Николай Колев е роден през 1963 година в Русе. Получава своето средно образование в Художествената гимназия в Казанлък, след което продължава обучението си във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където завършва специалност „графика“ в класа на именития български художник Никола Хаджитанев. През 1988 г. започва работа като преподавател в русенското училище „Христо Смирненски“, а година по-късно създава специализирана паралелка по изобразително изкуство в училище Възраждане. Автор е на повече от 50 изложби в Русе и страната. Негови картини се намират в частни колекции в Европа, САЩ, Австралия и Латинска Америка.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/