Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов инспектира първия завършен блок по Програмата за енергийна ефективност

четвъртък, 18 август 2016

Днес, Кметът Пламен Стоилов инспектира първия завършен блок по Националната програма за енергийна ефективност, който се намира в град Мартен. На проверката присъстваха още кметът на гр. Мартен – г-н Димо Тонев, зам.-кметът по европейско развитие – д-р Страхил Карапчански, зам.-кметът по устройство на територията -инж. Димитър Наков, главният архитект на Община Русе – арх. Живка Бучуковска и директорът на дирекция „Европейско развитие“ – д-р Никола Кибритев.

Кметът Пламен Стоилов и колегите му инспектираха обновения блок №4, на който са подменени дограмата, покрива, пода и е изградена  топлинна изолация на външните стени. Русенският градоначалник увери живущите в блока, че заслугата за крайния резултат е тяхната единност и организация, а Програмата за енергийна ефективност е един уникален по рода си проект, чрез който със 100% безвъзмездни средства се обновява частна собственост. Кметът добави:„Щастлив съм, че се вдъхва живот на старите сгради-по този начин променяме облика на блока, на града и на района. Сами ще се убедите, че сметките ви за отопление ще намалеят с до 30%, а сега може да се гордеете и с отлично изглеждащ блок.“ Г-н Стоилов призова всички граждани сами да се уверят в ползите на програмата и да се включат в бъдещите възможности. Той се ангажира да се асфалтират прилежащите улици, да се ремонтира паркинга и да се направят нова спортна и детска площадка в квартала.

Пуснатият в експлоатация пететажен блок №4 в Мартен е обитаван от общо 127 души в 57 апартамента, които ще могат да се уверят в качествата и ползите от извършените ремонтни дейности. До края на лятото ще са готови първите 4 блока, сред които и един от най-многолюдните – бл. „Неофит Рилски“ в кв. „Възраждане“ със 172-ма жители, както и бл. „Райна Княгиня“ с 93-ма жители и блок 7А в „Дружба“ 1 с около 80 живущи в него.

Предстои да стартира обновяването на още 25 жилищни сгради, като по този начин над 2200 домакинства ще се възползват от безплатното реновиране на домовете си.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/