Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов присъства на церемонията за Деня на победата

вторник, 09 май 2017

Кметът Пламен Стоилов присъства на тържествената церемония по повод Деня на победата - 9 май, която се проведе пред Паметника на Альоша днес. Русенският градоначалник поздрави гостите на празника с Деня на победата и Деня на обединена Европа – 9 май. „Без Деня на победата  - нямаше днес да празнуваме и Деня на Обединена Европа. Връщайки се назад в годините, няма как да забравим голямата жестокост на втората световна война и милионите жертви. Днес свеждаме глави и почитаме загиналите,  припомняме си техния героизъм и им благодарим“, каза кметът.

Сред официалните гости, на събитието организирано от  Генералното консулство на Руската федерация в Русе, бяха областният управител Стефко Бурджиев, проф. Велизара Пенчева – ректор на Русенски университет, кметове, общински съветници и др.

Генералният консул на Руската Федерация в Русе Татяна Грушко произнесе слово по повод празника, а песен за Русия изпълни вокална група „Дунавски полъх“ с ръководител Вили Икономов. Церемонията пред паметника на Альоша завърши с поднасянето на венци и цветя в памет на загиналите. След това присъстващите се отправиха към гробището на съветските войни, където отдадоха почит на жертвите от военните действия.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/