Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов се срещна с делегация от почетни консули

сряда, 20 юли 2016

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов посрещна делегация от почетни консули в Кралство Белгия, сред които българският почетен консул - г-н Вили Ван Импе. Присъстваха и колегите му от  Люксембург - г-н Пол Верстретен, от Холандия - г-н Филипе Лерой и от Гватемала - г-н Жан-Пиер Пелинк, както и бивши и настоящи служители в администрацията на Федералния белгийски парламент. В срещата участие взе и д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет по европейско развитие.

Г-н Стоилов приветства делегацията и благодари за посещението на делегацията, пожела приятно пребиваване в град Русе и прикани за продължаване на контактите в бъдеще: „Вашата визита е изключително важна за нашия град и съм убеден, че ще останете с много приятни впечатления от Русе и ще разкажете на вашите близки за него. Продължаваме с усилени темпове да доказваме, че мотото „град на свободния дух“ е присъщо за Русе“. Г-н Стоилов разказа за културното наследство, перспективите пред града и прикани гостите да посетят музейния комплекс, за да се запознаят с дългогодишната история.

Г-н Импе благодари за гостоприемството и сподели първите си положителни впечатления за град Русе. Той предложи на Община Русе да се включи в проект през 2018 г., в който ще вземат участие десет български града и включва панаир, тематично насочен към бизнеса. Проектът се осъществява всяка година през месец септември в град Гент, Белгия.

Посещението на делегацията, организирано от почетния консул г-н Импе в България, е за периода 19 - 24 юли, 2016 г. Целта на тази инициатива е представяне на българските природни забележителности и културно-историческото наследство. Програмата включва посещение на няколко български града и запознаване с различни културни и исторически обекти, сред които е град Русе. Подобно посещение се организира за втори пореден път, като участниците миналата година са останали с отлични впечатления.

Г-н Ван Импе е изключително активен като почетен консул на България в Белгия и благодарение на това се реализират редица успешни проекти на сътрудничество между български и  белгийски (фламандски) градове. Доброто взаимодействие между Почетния консул и посолството на Република България в Брюксел създават условия за още по-активен и ползотворен обмен и развитие на потенциал в отношенията между държавите.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/