Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка "Русе" на изпълнителния директор на "Дунарит" Кръстю Кръстев

четвъртък, 04 май 2017

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Кръстю Кръстев, изпълнителен директор на „Дунарит“.

„Гордея се с развитието на предприятието, което ръководите. През годините безспорно сте доказал качества на успешен мениджър и за мен е чест да Ви връча това отличие, което получават значимите личности, дали своя принос за град Русе.“ Г-н Кръстев оцени високо отдаденото му уважение и сподели за пътя на успеха и историята на фирмата.

На 6 май, тази година, се навършват 114 години от създаването на „Дунарит“. То е водещо предприятие с висок принос в общинската и регионалната икономика и се утвърждава като лидер в бранша си.

 

Предприятието е създадено през 1903 г. и е сред първите в региона, като до днес е неизменна част от индустриалния облик на Русе, генерирайки значителен напредък. „Дунарит“ запазва автентичното си предназначение през всичките 114 години и производствените му показатели устремено бележат ръст, като през последните 10 години обемът на продажбите на фирмата се е увеличил 10 пъти, а предприятието осигурява работни места за повече от 1200 души.

„Дунарит“ се развива и утвърждава като производител на детониращи шнурове, противотанкови и противопехотни мини, артилерийски и авиационни боеприпаси.

Днес „Дунарит“ АД е познато на международните пазари като дружество с традиции, съхранило и доразвило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/