Пропускане до съдържанието на страницата

Коледно-новогодишен фестивал Русе 2017

четвъртък, 30 ноември 2017

Празнично настроение ще завладее Русе от 1 до 31 декември, когато ще се състои Коледно-новогодишният фестивал Русе 2017, организиран от Община Русе, ОП „Русе арт“, Общински младежки дом и Общински детски център за култура и изкуство.

Фестивалната програма бе подробно представена днес от г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ на пресконференция, на която присъстваха г-н Иван Григоров – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, г-жа Ива Чавдарова – началник отдел „Култура“ и г-н Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт“.

На 1 декември, петък, от 17:30 ч. тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха пред Общината. В празничното шоу ще се включат Вокално студио „Приста“ и Мажоретен състав „Extreme” при ОМД, танцьорите от ФТС „Здравец“ и ФМБ „Мираж“ при ОбДЦКИ. Атракция ще бъде още огненото участие на спортен клуб „Дивинитас“, а сестрите Пресияна и Мирела Димитрови ще изненадат публиката с любими коледни песни.

Същата вечер, на 1 декември, от 18:30 ч., в Доходно здание ще се състои връчването на Годишните награди на Община Русе в сферата на туризма „Дунавски Лимес“ 2017 с участието на група „Петте сезона“ с художествен ръководител Стефан Диомов.

На 7 декември, в зала „Европа“, от 18 ч. е коледният концерт на Вокално студио „Приста“ при Общински младежки дом с ръководител Доротея Бальовска, а на следващия ден, 8 декември, в Пленарна зала от 17 ч. ще се състои коледен концерт-спектакъл с участието на деца, родители и учители от русенски детски градини. Входът е свободен.

И тази година, почитателите на народните танци ще бъдат зарадвани с поредното издание на Коледното надиграване с богата концертна и конкурсна програма. Входът е свободен, а наградният фонд – осигурен от магазини „Кауфланд“.

От 11 до 22 декември Русе ще бъде завладян от Ruse Flashmob Weeks - предколедни стрийтарт и денс изненади в хипермаркети, градски транспорт, улици, площади и обществени сгради. Възпитаници на русенски танцови и музикални школи ще внесат коледно настроение на най-неочаквани места в различни точки на града.

За пореден път киноманите ще имат възможността да се насладят на качествено кино в зала „Европа“ на Доходно здание – за втора година Община Русе и Италианския културен институт организират Кинопанорама „Италия днес“. На 14 декември, четвъртък, от 18 ч. ще бъде прожектирана драматичната комедия „Мария и Рим“ от Карен ди Порто, а на 18 декември, понеделник, от 18 ч. публиката ще може да гледа историческата драма „Акабадора – последната майка“ на режисьора Енрико Пау. Прожекциите на филмите са с вход свободен.

На 14 декември, от 18 ч., в Доходно здание ще се проведе и ежегодният коледен концерт на съставите на Общински младежки дом – Русе.

От 15 декември 2017 до 15 февруари 2018 ще се проведе превърналият се в емблема на зимните атракции в Русе  Международен фестивал на ледените фигури „Русе Айс Фест“ 2017. Забележителни участници от 6 държави, майстори на ледения карвинг, ще ваят скулптури пред очите на русенци, а леден бар и атрактивна артистична програма ще радват посетителите. Церемонията по откриване и награждаване на скулпторите ще бъде на 23 декември, събота, от 17:30 ч. пред хотел „Дунав Плаза“. Церемонията ще бъде съпроводена от редица привлекателни събития за малки и големи през целия ден. На 30 декември от 11:30 ч. в рамките на Международния фестивал „Русе Айс Фест“ студио „Веселяците“ ще забавлява най-малките със своето новогодишно детско шоу.

На 17 декември, неделя, от 18 ч. ще се състоят два концерта с любими изпълнители на редица поколения. В Голяма зала на Доходно здание Коледен концерт ще изнесе Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев, със специалното участие на Орлин Горанов. По същото време обичаният Веселин Маринов ще пее на площада пред Общината.

Традиционно коледуване с участието на групи от Николово, Тетово, Сандрово и Средна кула ще се състои на 22 декември, петък, от 12 ч. пред „Хепи“.

Община Русе кани всички русенци и гости на града да посрещнем заедно Новата 2018 в Новогодишната нощ на 31 декември, неделя, от 23 ч. на площада пред Общината. В празничния концерт по традиция ще участват оркестърът и солистите на ФТТ „Найден Киров“, а атракцията в програмата ще са любимците на младото поколение Павел и Венци Венц, които ще празнуват с русенци, подарявайки им най-големите си хитове.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/