Пропускане до съдържанието на страницата

Конкурс за длъжността „Старши юрисконсулт” в отдел „Правно нормативно обслужване“ към дирекция „Правни дейности“ – 1щатна бройка

понеделник, 17 юни 2019

О Б Я В Л Е Н И Е

Община Русе със седалище и адрес: 7000 гр.Русе, пл. „Свобода” № 6 на основание чл.10а, ал. 2 от Закона за държавния служител, във връзка с чл. 14, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавните служители и Заповед № ЧР 63/13.06.2019 г. на Кмета на Община Русе

 

ОБЯВЯВА КОНКУРС

за назначаване на държавен служител при следните условия:

І. Конкурсът се обявява за длъжността „Старши юрисконсулт” в отдел „Правно нормативно обслужване“ към дирекция „Правни дейности“ – 1щатна  бройка.

ІІ. Минимални и специфични изисквания за длъжността и допълнителни умения и квалификация:

А. Минимални изисквания за длъжността, съгласно Класификатора на длъжностите в администрацията:

1. Степен на образование – магистър

2. Години на професионален опит – 1 година

3. Минимален ранг – V-ти младши

4. Да отговаря на условията по чл.7, ал.1 и 2 от Закона за държавния служител.

Б. Допълнителни умения и квалификация, съгласно длъжностната характеристика:

1. Професионална област на висшето образование: Правни науки, специалност „Право“

2. Професионален опит: най- малко 1 година юридически стаж.

3. Да познава следните нормативни актове: Закон за администрацията, Закон за местното самоуправление и местната администрация, Административно-процесуален кодекс, Граждански процесуален кодекс, Кодекс на труда, Закон за защита на потребителите, Закон за закрила и развитие на културата, Закон за културното наследство, Закон за административните нарушения и наказания, Наредбите на Общински съвет – Русе.

4. Личностни умения и компетентности: умения за анализиране и разглеждане на проблемите в дълбочина; познаване и ползване на нормативните актове, свързани с дейността на служителя; отчитане на различни гледни точки; умения за изграждане и поддържане на добри отношения вътре и извън администрацията; познаване на правилата на администрацията и административната среда; умения за ясна и целенасочена комуникация по служебни въпроси с адекватна детайлизация и подбор на аргументи.

ІII. Начин на провеждане на конкурса:  решаване на тест и интервю.

IV. Необходими документи за кандидатстване:

1.      Писмено заявление за участие в конкурса по образец;

2.      Декларация по чл.17, ал.2, т.1 от Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители – по образец;

3.      Копия от документи за придобита образователна степен и специалност в областта на Правните науки;

4.         Копие от удостоверение за юридическа правоспособност;

5.         Копия от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит и/или придобития ранг като държавен служител;

6.      Автобиография (европейски формат).

Подаването на документите за участие в конкурсната процедура се извършва лично или чрез пълномощник. Задължително е представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от служителите определени да приемат документите.

V­. Място и срок за подаване на документи:

Документите следва да бъдат представени лично или чрез пълномощник в 10 /десет/ дневен срок от публикуване на обявлението  на адрес: гр. Русе, пл. „Свобода“ № 6, ОбщинаРусе, ІІ етаж, стая 204, отдел „Човешки ресурси“. Задължително е представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от служителите определени да приемат документите. За контакти: телефон 082/881 665 и 082/ 881 777.

VІ. Общодостъпно място, на което ще се обявяват списъците и други съобщения във връзка с конкурса: информационното табло на входа на Община Русе, намиращ се на ул. „Петър Берон“ и електронната страница на Община Русе-  www.ruse-bg.eu.

VІІ. Кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:

Организира и осъществява процесуално представителство на Община Русе пред всички съдебни инстанции в страната; изразява становища и разработва предложения за решаване на правни проблеми, свързани с функционирането на общинската администрация; разяснява прилагането на нормативните актове при поискване от съответните ръководители и служители; участва или самостоятелно изготвя актове на кмета във връзка с разглеждане на предложения и сигнали по реда на Административнопроцесуалния кодекс; участва в разработването и дава задължителни мнения по законосъобразността на проектите за заповеди, договори и други вътрешно-организационни актове на общинска администрация, като ги съгласува, а при несъгласие излага мотивирано мнение.

VIII. Минимален размер на основната заплата – 950  е.......витие „лв.

Образци за заявление за участие в конкурса и декларация по чл.17, ал. 2, т. 1 от НПКДС могат да се изтеглят от електронната страница на Община Русе или от интернет адрес: http://iisda.government.bg

 

ПЛАМЕН СТОИЛОВ

Кмет на Община Русе

  

ПРОТОКОЛ ЗА ДОПУСНАТИ И НЕДОПУСНАТИ КАНДИДАТИ

ПРИЛОЖЕНИЕ - ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ ПО ЧЛ. 17, ал. 2, т. 1 от НПКДС

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/