Пропускане до съдържанието на страницата

Консултации във връзка с конкурс за проекти на фондация "Русе - град на свободния дух" за 2017-а година

сряда, 18 януари 2017

Фондация „Русе – град на свободния дух“  кани на информационна среща желаещите да предложат проектните си идеи в обявения конкурс за проекти за 2017 година.   Консултациите ще се провеждат от експерти на Фондацията и на ВН – социален проект на Еконт на 20 януари 2017 г. /петък/ от 10 до 13 ч. в Културен център - ВН, на ул. „Добруджа“ №4.

Конкурсът на Фондация „Русе – град на свободния дух“  беше обявен на 21 декември 2016 г. с основен приоритет финансиране на местни инициативи по две програми  - „Култура и изкуство“ и „Знание и растеж“.

Акцентът в програма „Култура и изкуство“ е върху широкомащабни събития с висока обществена значимост и добавена стойност за местните общности. Подкрепа ще получат нестандартни и оригинални идеи в сферата на културата и  изкуството.За да бъдат допуснати до участие в конкурсната сесия, проектните идеи трябва имат иновативен характер и потенциал за устойчиво място в културния календар на Русе.

Програма „Знание и растеж“ предлага подкрепа за проекти в сферата на науката, образованието,  новите технологии и всичко, което предоставя възможност на хората в Община Русе да направят крачка напред в своето личностно и професионално израстване. Фокусът на вниманието е върху споделянето на знание и опит, които са практически приложими и ще донесат ефективна положителна промяна.

Няма да бъдат разглеждани предложения, които са били депозирани в рамките на някоя от предишните конкурсни сесии, обявявани от Фондацията, и не са били одобрени за финансиране.

В конкурса могат да участват културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища.

Максималната продължителност на проектите не трябва да надвишава 9 месеца, а реализацията им обхваща периода 15 март 2017 г. – 31 декември 2017 г.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 17:30 часа на 31 януари 2017 г.

Повече информация е публикувана в Насоките за кандидатстване, в сайта на Фондация „Русе-град на свободния дух“ www.free-spirit-city.eu.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/