Пропускане до съдържанието на страницата

Международен детско-юношески пленер "Арт пристан Русе 2017" започва днес

вторник, 29 август 2017

Сдружение с нестопанска цел „Детски пристан Русе“ организира за шести пореден път Международен детско-юношески пленер „АРТ ПРИСТАН Русе 2017“. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на д-р Славейко Джамбазов и други спомоществователи, със съдействието на Община Русе, Mall Rousse, Авангард принт и Регионална библиотека “Любен Каравелов”.

Тази година Пленерът ще се проведе от 29 август до 1 септември като темата е „ПОРТРЕТИ“. Участие ще вземат 23 деца от България и Румъния – художници, фотографи и творци на слово. Децата ще приложат различни техники в живописта, графиката и другите видове изобразителни изкуства. Фотографите ще представят своя различен поглед към темата. Литератори с интерес към творческото писане ще имат пълна свобода да изразят себе си. Основна идея на Пленера е децата с интерес към изкуството да намерят място за свободна изява, да общуват, обменят идеи и споделят опит. Целта е да се провокират креативността и таланта им за постигане на различен и нетрадиционен резултат. Творбите ще бъдат аранжирани и представени като Арт инсталация, създадена специално за АРТ ПРИСТАН.

Връчването на Грамоти на участниците и официалното откриване на изложбата пред русенската публика ще се проведе на 01.09.2017 (петък), от 11:00 часа пред Доходното здание. През октомври и ноември 2017 експозицията ще е достъпна за широката общественост в Mall Rousse и Регионална библиотека “Любен Каравелов” Русе.

Желанието на организаторите е през следващата година към Арт Пристан Русе да се присъединят и деца с интерес към други изкуства – актьорско майсторство и музика.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/