Пропускане до съдържанието на страницата

Международният фестивал по спортна акробатика "Дунавска перла" бе открит днес в Русе

събота, 10 ноември 2018

Днес, в Русе беше официално открит Международният фестивал по спортна акробатика "Дунавска перла". На събитието присъстваха зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, председателят на Акробатичен клуб „Локомотив – Русе“ Боряна Тотева, както и треньорът на националния отбор Драгомир Драганов.

В откриването на Международния турнир се включиха фолклорен танцов състав „Здравец“, салса клуб „Фламинго“ и олимпийските шампиони от Бургас Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха златото както в отборната, така и в индивидуалната надпревара на младежката Олимпиада в Буенос Айрес. Те бяха наградени от зам.-кмета Наков и Боряна Тотева, които ги поздравиха за постигнатия грандиозен успех. Отличени бяха още треньорката им Гергана Денева и хореографката Дияна Колева.

„Една от целите на този турнир е да даде възможност на младите състезатели да покажат как вървят по дългия път към големите спортни успехи. Сигурен съм, че много от вас ще ни радват на големи първенства и вярвам, че вие тук сте бъдещи големи шампиони“, заяви инж. Наков и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов на председателя на акробатичен клуб „Локомотив Русе“ Боряна Тотева.

Турнирът ще се проведе днес и утре в зала "Дунав". Ще се включат 150 участници от шест страни – Белгия, Холандия, Италия, Гърция, Молдова и България. Това ще е и контролно състезание за националните отбори на България.

Международният фестивал се организира от Спортен клуб "Акро", Акробатичен клуб "Локомотив Русе" с подкрепата на Община Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/