Пропускане до съдържанието на страницата

Министър Николина Ангелкова откри Туристическо изложение "Уикенд туризъм" Русе

четвъртък, 10 май 2018

Днес, пред Доходно здание, се състоя откриването на 14. Туристическо изложение  „Уикенд туризъм“ и 11. Фестивал на туристическите анимации.

Специален гост на събитието беше министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, която в своето приветствие заяви, че изложението в Русе успешно популяризира региона като отлично място за туризъм. Тя сподели още, че само за изминалата година в област Русе са реализирани над 140 хиляди нощувки, което е показател за добре развит туристически сектор. „Министерството на туризма ще продължи да насърчава и разширява участието на изложението. Град Русе е и един от двигателите на Дунавската стратегия, като успешно се създават международни връзки и съвместни проекти с партньорите от Румъния и по този начин се промотират културните туристически атракции и дестинации в региона“, каза още тя.

„Днес е един хубав ден за Русе. Това изложение през годините става все по-успешно и привлича все по-голям интерес“, заяви г-н Стоилов. Заедно с министър Ангелкова те разгледаха щандовете, на които бяха  представени туристическите продукти на общини и туроператорски фирми в рамките на изложението. Събитието лично уважи и Областният управител на Област Русе г-н Галин Григоров.

В празничната програмата за откриването се включиха Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, акробати от спортен клуб „Локомотив“, група от гайдарска школа „Великов“, Силистра и изпълнение от Държавна опера – Русе.

За първи път в рамките на изложението ще бъде представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година ще се проведе фестивалът „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция. Програмата предлага още Кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“; „Площадка за безопасно движение“ – игра за деца;  Биг Бенд парад с участието на оркестри  от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен; Ретрофото „Лента Скайлайн“; Демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев; занаяти и демонстрации от художници и аниматори и още много други събития.

По-късно през деня, министър Ангелкова посети учебно-производствения копрус към ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, където ги посрещна директорът Ренета Вълева. Възпитаници на гимназията, сред които Мариян Иванов, спечелил Националното състезание, провело се в Пловдив за най-добър млад готвач, направиха демонстрация по готварски умения, част от учебна практика по готварство.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/