Пропускане до съдържанието на страницата

Министерски съвет отпусна 1 000 000 лева за терен и осветление на Градския стадион

сряда, 15 юни 2016

Днес, с Постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 000 000 лева за ремонта на Градския стадион в Русе. На заседанието в столицата присъства и кметът Пламен Стоилов. Средствата ще се вложат в обновяване на терена според изискванията на БФС и ново осветление.

На пресконференция на ръководството на футболния клуб днес, председателят на Управителния съвет на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов прочете благодарствено писмо до министър-председателя Бойко Борисов.

„От името на Футболен клуб „Дунав“ и от името на феновете на футбола в Русе Ви благодаря за оказаната подкрепа и гласуваното доверие за изграждането на модерна инфраструктура на Градския стадион в Русе. 

Новината за модернизирането на базата чрез обновяване на съществуващия терен и ново осветление, идва точно в деня, когато представяме пред обществеността новите попълнения на „Дунав“. Момчетата ще защитават честта на футболния клуб в „А“ група редом до утвърдени футболисти от настоящия отбор. Осигуряването на отлични условия за официалните мачове на ФК „Дунав“ ни дава повод да се гордеем, че нашите успехи са забелязани и оценени“, се казва в писмото.

Д-р Симеонов благодари и на Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, на Министъра на финансите г-н Владислав Горанов, народният представител от ГЕРБ г-н Пламен Нунев, кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, които са били двигателят на проекта – след 25 години „Дунав“ отново да се завърне в елита. Там, където му е мястото. 

„Уверявам Ви, че с този жест зарадвахте хилядите привърженици на футболния клуб, чиито сърца са посветени на синята идея. Категоричната подкрепа, която получихме от Вас ни мотивира да продължаваме да работим по същия начин - с високо темпо и с големи цели! Отговорността и общите очаквания ни обединяват в един екип, който е готов да върви напред и да възражда русенския футбол!

Вярвам, че с общи усилия ще оправдаем очакванията на русенци и че във Ваше лице откриваме добър приятел и съмишленик!“, се казва още в писмото до премиера.

На пресконференцията в новата конферентна зала на Градския стадион днес присъства и членът на УС на ФК „Дунав“ и зам.-кмет г-н Иван Григоров. По време на брифинга бяха представени и новите попълнения в състава на „Дунав“. Това са Спас Георгиев (роден 1992 г.), Георги Кременлиев (роден 1993 г.), Стефан Митев (роден 1998г.) и Васил Шопов (роден 1991 г.).

В момента текат и ремонтните дейности, финансирани от Общината, които включват цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости - с укрепване на оградата и увеличаване на височината й, нова предпазна мрежа върху сектора с цел избягване на хвърляне на предмети на терена и пистата, както и изграждане на самостоятелен вход за отбора-гост към съблекалните и ремонт на официалния вход за отборите.

Изцяло ремонтните дейности ще приключат до началото на новия шампионат.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/