Пропускане до съдържанието на страницата

Мотористи от Русе започват занимания с деца под мотото „Живей свободно-карай свободно“

петък, 17 май 2019

На 20 май от 12:30 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Николово, ще бъде даден старт на проекта „Живей свободно – карай свободно“ на Мото клуб Lowlanders МС Русе. Партньори са Български червен кръст - Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Учебен център „Форс 777” и други. Проектната идея се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе - град на сводния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Проектът е насочен към деца и младежи до 18-годишна възраст. Предвиждат се поредица от обучения, уъркшопи и забавни игри, които да обхванат свободното учебно време и ваканционните и неучебни дни. Целта е чрез придобиване на нови знания, изучаване на мото-културата и обогатяване на познанията за заобикалящия свят, децата и младежите да получат „ключ” и възможност да се докоснат до нормите и порядките в обществото, да се научат на дисциплина, отговорност и свободен начин на живот, без да застрашават околните.

Ще бъдат проведени серия от лекции в редица училища на територията на община Русе. Лекциите ще обхванат теми от Закона за движение по пътищата, безопасност на движението, управление на велосипеди и мотоциклети, оказване на първа медицинска помощ при инциденти с велосипеди и мотоциклети, както и устройството, правилата и йерархията в един мото клуб.

Проектът е насочен и към личностното израстване на младежите и развиването на лидерски умения. Той включва сформирането на два детски мото-клуба „Ride free - Live free“, в които 60 деца и младежи на възраст между 10 и 18 години, през свободното време ще придобиват информация за живота в един мото-клуб, клубен етикет, правила, йерархия, уважение. Във всеки от клубовете, на децата ще бъдат раздадени „длъжности” (президент, вицепрезидент, секретар, роуд кептън, сержант, трезориер) и те ще станат управленския орган на всеки един от двата мото клуба. Те ще трябва да напътстват, да дават съвети, да вземат решения, да подготвят членовете на своите клубове при участието им в интерактивните игри за личностно развитие.

Какво е един мото клуб без мото събор и мото поход? В рамките на проекта е предвидено провеждането на два детски мото-събора в клубната къща на Lowlanders MC Русе, включващи създаване на палатков лагер, организиране на интерактивни и състезателни игри между детските мото клубове.

В рамките на проекта LOWLANDERS MC Rousse с подкрепата на Посолството на Република България в Румъния, както и кметство с. Николово, община Русе, организира  мото-поход "Ботевият устрем", в чест на 143 години от героичната гибел на Христо Ботев и неговата чета, както и на загиналите за свободата и независимостта на България. 

Той ще се проведе на 02.06.2019г. в 08:45 часа, като сборният пункт на всички желаещи да се включат, е на пл. „Княз Александър Батенберг”( пред СОУ „Христо Ботев”), гр. Русе. В 9:00 часа мото-колоната ще се отправи към гр. Букурещ, където в парк „Херастрау“ се намира статуя на великият революционер, поставена през 1953 г., пред която ще бъдат поднесени цветя и отдадена почит. Мото-походът ще премине и през пристанището на град Гюргево, от където на 16.05.1876 г. започва „Ботевият устрем“ за национално освобождение на българския народ. Маршрутът е : СУ „Христо Ботев“ - бул. „Ген. Скобелев“ - бул. „Липник“ - бул. „България“ - ГКПП 'Дунав мост" - PTF Giurgiu - Bucuresti - Giurgiu - Port Giurgiu.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/