Пропускане до съдържанието на страницата

Музей на спорта "Луи Айер" отвори врати днес в Булстрад Арена

вторник, 18 октомври 2016

Днес, в БУЛСТРАД АРЕНА се състоя официалното откриване на съвременния музей на спорта – „Луи Айер“. Идеята за него възникна от екипа на залата.

Експозицията, която бе представена включва медали, купи, грамоти, снимки и различни артефакти от историята на спорта в град Русе, която е била основополагаща за цялата страна. В музея са представени едни от най-великите спортисти на нашето време, прославяли Русе и страната ни на всички континенти – Любомир Ганев, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Евгени Игнатов, Христо Марков, Таню Киряков, Валентин Йорданов, Нешка Робева, Рахмат Сукра и много други.

На събитието присъстваха Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, народният представител от ПП ГЕРБ г-н Пламен Нунев, кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов и неговият екип, зам. областният управител на Област Русе г-н Валентин Колев, председателят на ОбС проф. д.т.н. чл.-кор. Христо Белоев, главният експерт към Министерството на физическото възпитание и спорта за Областите Русе, Разград и Силистра г-н Иван Дончев, директорът на ОП „Спортни имоти“ г-н Веселин Богданов, директорът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ г-н Борис Цветанов, диреторът на Държавен архив – Русе г-жа Стефка Маринова, представител на основния инвеститор на БУЛСТРАД АРЕНА г-н Цветомир Анастасов, мениджърите на БУЛСТРАД АРЕНА г-н Борислав Велков и г-н Иван Драндийски, спортисти, спортни клубове и гости.

„Една идея, която дълги години чакаше своята реализация се осъществи днес“, каза кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов. Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев призова всички родители да доведат децата си и да се докоснат до музея на спорта «Луи Айер».

Дарителската кампания в БУЛСТРАД АРЕНА продължава да събира ценни спортни предмети, за да разказва подробно историята на спортната дейност в Русе.

След официалната част Владимир Николов – главен секретар на Федерацията по волейбол и мениджърите на залата Борислав Велков и Иван Драндийски  дадоха пресконференция за предстоящия волейболен мач "Левски" София - "Черно море" БАСК. Той ще се играе на 13 ноември 2016 година, от 18:00 часа, в БУЛСТРАД АРЕНА. Час по-рано на терена ще излязат децата на Русе да играят мач срещу Владимир Николов.

„Успяхме да привлечем волейболният Левски да играе част от мачовете си в БУЛСТРАД АРЕНА, което за нас е голяма чест и тест за залата, тъй като дългосрочната амбиция е волейболът на национално и международно ниво отново да се възвърне в Русе“, добави мениджърът на БУЛСТРАД АРЕНА Борислав Велков.

Г-н Николов заяви, че залата е готова за предстоящия мач и ще има пълно съдействие от Община Русе за провеждането на Гранд При следващата година.

По-рано днес стартира и ремонтът на Градския стадион в Русе. Строителната техника вече е на терен и започна работа.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев увери, че дейностите трябва да приключат в 60-дневен срок. Той пое ангажимент и да присъства на откриването на обновения стадион, където предстои да бъде подменена тревната настилка, да бъде изграден дренаж и монтирано осветление.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/