Пропускане до съдържанието на страницата

На 4 май стартират безплатните пешеходни обиколки на Русе

сряда, 17 април 2024

Ден преди Великден, на 4 май, за девета поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе „Ruse Summer Free Tour“. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе.

И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително. Те ще започват от 18 ч. пред Паметника на свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди за местата, покрай които посетителите ще минават по време на обиколките.

Зад доброволческата инициатива „Ruse Summer Free Tour“ стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе”. В нея участват група русенци, които по собствените си думи “отделят време и влагат усилия в тура, защото обичат Русе”. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява типичния за града ни свободен дух, към който се надяват и русенци да се стремят.

“Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е Русе да се подпомогне да развие своя потенциал на туристическа дестинация и индиректно да се подобри икономическото състояние на жителите му”, казва от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова.

Припомняме, че през 2018 "Ruse Summer Free Tour" получи награда за най-оригинално събитие, свързано с туризма на община Русе.

 

За повече информация:

●       Ruse Summer Free Tour в Трип Адвайзор

●       Ruse Summer Free Tour в Интернет

●       Ruse Summer Free Tour във Фейсбук

●       Ruse Summer Free Tour в Инстаграм

●       Ruse Summer Free Tour в Туитър

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/