Пропускане до съдържанието на страницата

Над 200 нови 3-кубикови контейнера се разполагат в Русе

четвъртък, 25 август 2022

Над 200 нови контейнера за отпадъци от типа „NORD“ ще бъдат поставени в следващите няколко седмици в Русе. Те са с общ обем 3 м3, като за сравнение старите съдове от типа „бобър“ са с вместимост едва 1,1 м3.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от стария тип, като около точките на поставянето им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, така че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго предимство на контейнерите са и  по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения. Новите съдове са с механизъм и могат да се отварят с ръка или с крак.

 Обслужването им се осъществява от специализиран камион с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, чрез която водачът управлява от кабината на машината самия процес.

От сметосъбиращата фирма „Нелсен чистота“ отправят апел към гражданите да използват новите контейнери за отпадъци от домакинствата само по предназначение. Забранява се изхвърлянето на дрехи, строителни и опасни отпадъци, както и опаковки, годни за рециклиране, за които Община Русе е осигурила специализирани съдове.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/