Пропускане до съдържанието на страницата

Над 50 участници се включиха в турнира по бодибилдинг и фитнес за Купата на кмета

понеделник, 15 април 2024

През уикенда в зала „Дунав“ се проведе Турнир по бодибилдинг и фитнес за купата на кмета на община Русе. Повече от 50 състезатели от цяла България се включиха в атрактивната надпревара, подкрепена от Министерството на спорта, а победителите бяха наградени от кмета Пенчо Милков.
„На днешния турнир вие показвате не само своята физика, а и трудният път, който сте извървяли, за да стигнете до тук. Лишенията и волята, довели ви до върха, са примерът, който давате на всички нас“, обърна се към участниците кметът. Той връчи купата на абсолютния шампион при жените Зорница Симеонова от клуб „Масъл Арт – Пловдив“ и на абсолютния шампион при мъжете Алекс Алексиев от клуб „Тримонциум – Пловдив“.
Състезанието е първи кръг от Държавното първенство за 2024 г. и квалификация за национален отбор за  младежи, девойки, мъже и жени. Негов организатор е Българската бодибилдинг и фитнес федерация с председател Иван Тодоров, който е председател и на Сдружение “Спортен клуб - Трисет”, чието име носи купата.
Участниците се състезаваха в няколко категории:
-    Младежка мъжка физика /16- 23 г./;
-    Девойки бикини /16 – 19 г./;
-    Девойки бикини /20 – 23 г./;
-    Младежка класическа физика /16 – 23 г./;
-    Младежи бодибилдинг /16 – 23 г./;
-    Жени бикини – до 162 см;
-    Жени бикини – до 169 см;
-    Мъжка физика – до 176 см;
-    Мъжка физика над 176 см;
-    Мъже класически бодибилдинг;
-    Жени фит модел;
-    Мъже класическа физика;
-    Бодибилдинг до 70 кг;
-    Бодибилдинг до 80 кг;
-    Бодибилдинг до 90 кг;
-    Бодибилдинг над 90 кг.
Русенските състезатели от фитнес клубове „Сила“ и „Трисет“ завоюваха 1 златен, 4 сребърни и два бронзови медала в различните категории.
Състезанието бе уважено също от заместник-кмета Димитър Недев, директора на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов и директора на Спортно училище „Майор Ат. Узунов“ Евгени Недев.

Крайното класиране в турнира вижте тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/