Пропускане до съдържанието на страницата

Навършват се 10 години от създаването на Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра“

петък, 17 май 2024

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра” навърши днес 10 години от създаването си. Юбилейното събитие се проведе под мотото „Да запазим достойнството и уникалността на различието“.

„За нас движението е радост, независимо дали сме физически ограничени, когато душата пее и танцува, никой и нищо не може да я спре“, сподели при откриването на тържеството управителят на центъра Албена Атанасова.

Тя получи поздравителен адрес от името на кмета на община Русе и почетен плакет с благодарност за дейността на центъра през годините.

Детегледачките споделиха трогателни истории, свързани с децата. Възпитаниците на центъра пък бяха подготвили развлекателна програма с песни, танци и упражнения на фитнес уредите.

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра“ е създаден по проект „Нашите деца са наша отговорност“ – разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 25 години. От 2015 г. той се управлява от Сдружение „Дете и пространство“, а услугите му са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват 24-часова грижа за здравното, емоционалното и поведенческото им развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/