Пропускане до съдържанието на страницата

Николай Бузов и Иван Тотев представиха съвместната си изложба „Живопис и скулптура“

петък, 15 септември 2023

В Художествената галерия бе открита съвместната изложба „Живопис и скулптура“ на русенския художник Николай Бузов и пловдивския скулптор Иван Тотев. На откриването присъстваха десетки ценители на изкуството, а кметът Пенчо Милков се срещна с творците малко преди откриването.

Николай Бузов работи в областта на живописта, рисунката и графиката, модния дизайн. Автор е на над тридесет самостоятелни изложби в страната и зад граница, участник в редица международни изложби, биеналета, симпозиуми и пленери, както и модни шоу и изложения. Присъждани са му номинации и награди в областите на изобразителното изкуство и дизайна в България, Румъния, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Сърбия, Германия, Нидерландия. Негови творби притежават галерии и сбирки на меценати и колекционери в различни страни. Живее и работи в София и Русе.

Иван Тотев е роден в град Пловдив. Той е възпитаник на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, където учи скулптура при проф. Ненко Маров. От 2004 г. е член на Съюза на българските художници. Иван Тотев е сред известните имена в групата на пловдивските художници и български автори на монументалното изкуство. Участвал е в много изложби – авторски и групови, както и в редица кураторски проекти и симпозиуми – в България, Гърция и РС Македония. Автор е на няколко монументални творби.

Творбите ще останат в Художествената галерия до  8-ми октомври и могат да бъдат видени от русенци и гостите на града.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/