Пропускане до съдържанието на страницата

Никулден отбелязаха деца от 6 детски градини с обред и кулинарна изложба в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ по проект на Община Русе

вторник, 06 декември 2016

Никулден отбелязаха деца от 6 детски градини с обред и кулинарна изложба в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ по проект на Община Русе BG05М2ОР001-3.001-0035 „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

36 деца от предучилищните групи на ДГ „Детелина“, ДГ „Снежанка“ ДГ „Звездица“, ДГ „Червената шапчица“, ДГ „Зора“, и ДГ „Незабравка“, които носят в името си Св. Николай Чудотворец, гостуваха днес на своите връстници от ДГ „Русалка“, която с името си на фея на морските дълбини е сред имениците на Никулден. За именния ден на детската градина малките домакини, техните родители и педагози подготвиха вълнуващ празник с традиционните за деня обичаи.

Събитието е част от дейност „Училище по взаимност“ по проект „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, който Община Русе изпълнява по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. Децата научиха повече за християнския празник, за символиката на деня, подредиха кулинарна изложба и опитаха вкусни рибни ястия по бабини рецепти. Домакините изненадаха с тематична програма – танц на капитаните и балетна композиция с морски обитатели.    

Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. С помощта на педагозите родителите създават нова комуникационна среда, в която образователните дейности по проекта възпитават отношение към родния край, традициите и човешките взаимоотношения.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/