Започва информационната кампания по проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”- LIFE-IP CLEAN AIR

понеделник, 14 септември 2020

Община Русе започва популяризиране на Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух”.

Информационната кампания стартира на 14 септември и ще продължи един месец. Тя ще се проведе в специално предвидена шатра, която ще работи всеки делничен ден от 11:30 ч. до 13:30 ч., както и в часовете от 16:30 до 18:30. Разяснителната кампания ще се ръководи от служители на община Русе и фирмата изпълнител.

Освен  община Русе в проекта участват още пет общини и Клуб „Икономика 2000“, които изпълнявят Интегриран проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” - LIFE-IP CLEAN AIR, с финансовия принос на Програма LIFE на Европейския съюз.

Главна цел на проекта е подобряване качеството на въздуха на шестте общини чрез подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и/или въглища на домакинствата с нови уреди на газ или пелети.

Припомняме, че кампанията за подмяна на отоплителни уреди на дърва и/или въглища ще стартира през 2021 г., като за информация относно условия, срокове и документи за участие следете официалната интернет страница на съответната община и интернет страницата на проекта: www.lifeipcleanair.eu.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/