Община Русе напомня: Къпането в Дунава е забранено

петък, 09 април 2021

Община Русе напомня на граждани и стопани, че къпането в езерото в местността „Лесопарк Липник”, както и в неохраняеми басейни, открити канали и язовири, е забранено със заповед на кмета Пенчо Милков. Забраната важи също за територията по поречието на река Дунав и река Лом и в района на Лимана.

Стопаните на водни площи следва да обезопасят районите с поставяне на забранителни, предупредителни и информационни знаци, а собствениците или наемателите на басейни на територията на Община Русе имат задължение да осигурят обзавеждането и поддържането на санитарния режим със съответния медицински персонал и спасителни постове в определените за къпане места.

Собствениците и наемателите на басейни следва да осигурят редовното им пълнене с вода, за да се създаде възможност те да се използват от населението през целия сезон.

Спортните клубове, развиващи спортно-тренировъчна дейност във водните площи на „Лесопарк Липник“ и река „Дунав“, също следва да предприемат необходимите мерки за обезопасяване на принадлежащите им лодки и катери.

Контрол по изпълнението на заповедта осъществяват кметовете на кметства в Община Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/asdsd