Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе обявява подбор за желаещите да ползват услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“

сряда, 25 октомври 2017

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДБОР

Община Русе, в качеството си на бенефициент по Проект „Разкриване на общностен център за предоставяне на почасови социални услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция“ в Община Русе“, по сключен административен договор BG05M9OP001-2.005-0144-C01, по схема BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски социален фондза предоставяне на иновативни почасови социални услуги

ОБЯВЯВА ПОДБОР

за набиране на потребители желаещи да ползват услугите

„ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ“ за деца

І. Услугите се предоставят по местоживеенето на одобрените потребители, независимо дали постоянният им адрес, съгласно документа за самоличност е в същото или в друго населено място.           

Социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция”  включва: консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социални умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот; консултативните дейности са насочени към потребителите и/или към техните близки; терапевтичните дейности и обучителните практики имат за цел да развият и/или да създадат социални умения, които са нарушени или загубени. Рехабилитационните и интеграционни програми и дейности са насочени към възстановяване и социална интеграция. Медицинската рехабилитация се извършва след назначение от лекар-специалист. В Център за социална рехабилитация и интеграция се предлага мобилна работа, с цел по-широко обхващане на целевите групи и предотвратяване процеса на социално изключване, чрез използване ресурсите на услугата. Предоставяните дейности в ЦСРИ целят подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане, както и подкрепа на лица от различни рискови групи, чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване. Предлаганите почасови социални услуги, следват индивидуалните нужди на потребителя.

Потребителят на услугата „ЦСРИ“ може да ползва следните дейности, но не по едно и също време:

•         Работа за социална интеграция и участие на потребителите в живота на общността;

•         Рехабилитационна и терапевтична работа;

•         Логопедични услуги;

•         Психологични програми и консултации;

•         Участие в обучителни и образователни програми;

•         Работа със семейства и близки на децата;

•         Участие в организиране на свободното време и отдих на потребителите на Центъра;

•         Участие в работа с доброволци.

 

ІІ. Услугите в „ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ“ за децамогат да се ползват от:

Потребители на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ са деца с различни по вид и степен увреждания, които отговарят едновременно на следните условия:

                1. са деца, които през периода на предоставяне на социалните услуги имат валидно решение на ТЕЛК, НЕЛК или са представили ЛКК, епикриза или амбулаторен лист, заявено чрез техен законен представител.

                2. имат настоящ адрес на територията на община Русе, включително и за учащи деца.

                3. не са потребители на сходни социални услуги през периода на ползване на настоящите услуги. Потребителите на сходни социални услуги, чийто срок изтича по време на настоящите услуги, също следва да подадат заявление за кандидатстване, при което след изтичане срока на сходната услуга, същите се включват в листата на чакащите.

ІІІ. Продължителността на предоставяне на социалните услуги до 31.12.2018 г.

ІV. При кандидатстване желаещите да ползват услуги за социално включване в общността и/или в домашна среда,  представят следните задължителни документи:

Кандидатът за потребител на социалните услуги за деца подава лично, чрез законния си представител или изрично упълномощено лице Заявление по образец - Приложение № 1-дете до Кмета на Община Русе.

Към заявлението за ползване на социалната услуга ЦСРИ за деца се прилагат следните документи:

1.      Медицинска документация – епикриза, ЕР  ТЕЛК, НЕЛК, ЛКК, епикризи ако има такова или амбулаторен лист;

2.      Лична карта на кандидата за потребител и на родител/настойник, за децата до 14 години - акт за раждане - копия;

3.      Удостоверение за настоящ адрес в случай, че той е различен от постоянния – копие;

4.      Декларация по образец Приложение № 2-дете от кандидата и/или законния му представител, че ползва или не ползва сходни социални услуги по други дейности, програми и проекти.

5.      Ако кандидатът за социалната услуга учи или посещава детско заведение - уверение или служебна бележка от учебното, детското заведение или организацията за професионална квалификация, в които е отразено, че детето е записано за настоящата учебна година. 

6.      Документи за участие на кандидата в други дейности, необходими за активното му социално включване.

7.      Други документи, ако е приложимо - Пълномощно, удостоверение за настойничество/попечителство; Социална оценка, изготвена от дирекция „Социално подпомагане“.

 

V. Начин  на провеждане на подбора:

1.      Извършва се оценка на потребностите от социалната услуга на кандидат  потребителите след входиране на постъпилото заявление и съпътстващите документи от специалистите в центъра.

2.    Уведомява се отдел „Закрила на детето” по местоживеене в съответната дирекция „Социално подпомагане след изготвяне на оценката за ползване на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция”.

3.    Детето  може да бъде насочено  в социалната услуга с направление и чрез отдел  „Закрила на детето”.

4.    Заявленията за ползване на социалната услуга“Център за социална рехабилитация и интеграция”се приемат през целия период на предоставяне на социалните услуги. При подадено заявление с непълни и/или липсващи документи, социалният работник  уведомява кандидата за несъответствията, които следва да бъдат отстранени в 10-дневен срок от датата на уведомлението. Когато несъответствията не са отстранени в срок, Комисията издава решение въз основа на наличните документи.

VІ. Място и срок за подаване на документите:Документите се подават лично или чрез пълномощник на следния адрес: гр. Русе, ул. “Черно море №2”, стая 31, всеки работен ден от 9.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 17.00 часа. Задължително е представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от служителите определени да приемат документите.  За контакти: телефон 082 / 881-680 или 082 / 881-738. Краен срок за подаване на първият прием на документите - до 17.00 часа на 03.11.2017 г.

VІІ. Общодостъпно място на което ще се обявяват списъците: информационното табло намиращо се на входа на Община Русе на ул. „Черно море“ 2 и електронната страница на Община Русе www.ruse-bg.eu.

С одобрените кандидати ще бъде подписан договор за предоставяне на почасова социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция”.

ОБЯВЛЕНИЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 - ЗАЯВЛЕНИЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 - ДЕКЛАРАЦИЯ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/