Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе подкрепя национална кампания за кръводаряване на БНТ

сряда, 03 април 2024

На 4 април /четвъртък/ Русе ще стане част от национална кампания по кръводаряване, която ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ „Канев“. Желаещите да дарят кръв ще могат да го направят на място от 7:30 до 12:30 ч. Инициативата се организира от Българската национална телевизия с помощта на Националния център по трансфузионна хематология и Министерството на здравеопазването. Тя е подкрепена от русенската организация на БЧК и Община Русе, като в нея ще се включат кметът Пенчо Милков и служители на администрацията.

Кампанията цели да повиши информираността на гражданите относно кръводаряването, да популяризира безвъзмездното кръводаряване и да даде по-широка публичност на процеса и проблемите, свързани с него. От Националната телевизия призовават към участие и разясняват обществената значимост на благородния акт чрез излъчване на репортажи и промо клипове с участието на граждани и популярни личности.

През днешния ден доброволци на русенската организация на БЧК и БМЧК са разположили информационни пунктове на ключови места в града, където разясняват повече за процеса за кръводаряване и кампанията. Българският червен кръст е осигурил и допълнителни стимули за дарилите кръв, които ще допълнят полагаемите се ваучери, осигурени от лечебното заведение.

Инициативата на БНТ стартира на 7 март във Варна, като ще бъдат обхванати 7 града, в които всеки четвъртък се правят акции по кръводаряване. Финалът е на 19 април в София в мобилен пункт в лекарския кабинет в сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано“ 29.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/