Пропускане до съдържанието на страницата

Община Русе ще възстанови щетите от пожара на Средношколското общежитие

петък, 30 септември 2022

Предстои ремонт на сградата

 

Община Русе започва възстановяване на щетите от пожара, който вчера горя в Центъра за подкрепа и личностно развитие – Общежитие за средношколци – Русе. Днес кметът Пенчо Милков отиде лично да се запознае с обстановката в сградата.

Пожарът е възникнал около 15 ч. в една от стаите на третия етаж, като вероятна причина е зарядно устройство, останало в контакта. За щастие, по това време момчетата, които са обитавали стаята, са били на тренировка. Унищожена е изцяло мебелировката й, а санитарното помещение, подовата настилка и дограмата на прозорците са силно обгорени. Пожарът е причинил и спукване на ВиК тръби.  Последвало е наводняване и на долните етажи, което е засегнало подовите настилки на стаите.

В момента засегнатите части на сградата се разчистват и обезопасяват. Предстои да бъде пресметната стойността на нанесените материални щети.

Всички деца, които обитават общежитието, са освободени от училищни занимания и изпратени по домовете им до следващата седмица. Община Русе ще извърши строително – ремонтни дейности, за да може опожарената стая да стане отново годна за обитаване. Ще бъдат направени и количествено – стойностни сметки, за да се определи необходимият бюджет за ремонт на съществуващата материална база на общежитието, която ще включва подмяна на дограмата с нова енергоефективна и смяна на подовите настилки.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/