Община Русе започва кампания за безплатно чипиране и регистър на домашните кучета

понеделник, 08 февруари 2021

Собствениците на кучета в Русе и малките населени места могат да ги чипират безплатно в амбулаторията на Общинския приют за животни.

Там домашните любимци ще бъдат регистрирани съгласно изискванията на закона. С поставянето на чип се осигурява проследимост на кучетата, а техните собственици се освобождават от дължимата такса за годината на тяхното чипиране.

Според Закона за местните данъци и такси собствениците на домашни кучета са задължени да заплащат годишна такса от 25 лева, а тези с животно-компаньон, отглеждащи го с цел развъждане, дължат ежегодно 500 лева. Таксите се заплащат в Информационния център на Община Русе, а приходите се използват за намаляване популацията на безстопанствените животни.

По тази причина собствениците на кастрирани кучета не дължат "такса за притежаване на куче" и общината дава възможност на всеки желаещ да кастрира кучето си безплатно в Общинския приют. Единственото условие е кучето да има поставена валидна годишна ваксина и здравна книжка.

Напомняме, че русенци могат да изберат своя домашен любимец от кучетата, настанени

в приюта за безстопанствени животни. Осиновяването е напълно безплатно, а кучетата са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. Собствениците ще получат своя нов приятел с ветеринарно-медицински паспорт и поставен микрочип.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/