Пропускане до съдържанието на страницата

Общински детски център за култура и изкуство дава старт на новия си творчески сезон

вторник, 04 октомври 2016

На 7 октомври, петък, с празничен концерт Общинският детски център за култура и изкуство ще даде старт на новия си творчески сезон.

За 2016/2017 г. Центърът предлага 20 безплатни форми на обучение, които обхващат всички области на културата и изкуството. Всички, които обичат българския фолклор могат да се запишат във фолклорните ансамбли „Здравец“, „Зорница“ и „Русчуклийче“, а освен тях на разположение са и Школата за народно пеене и Школата за народни инструменти.

Музикалните формации, в които децата могат да пеят и свирят са Детски хор „Дунавски вълни“, Детска вокална група „Слънце“, Тамбурашки оркестър „Русе“, Школа за духови инструменти (туба, тромпет, тромбон, саксофон и др.), Школа по пиано и Школа по китара.

За децата и тийнейджърите, които искат да се научат да танцуват, Центърът предлага Формация за модерен балет „Мираж“, Клуб по спортни танци, Танцова школа по салса и Балетно студио (класически и акро-денс балет, характерни и исторически танци).

За младите театрали са предвидени Детска театрална работилничка за деца от начален курс и Студио „Театър“ за по-големи тийнейджъри.

За художниците в Школата по изобразително изкуство ще има обособени секции „Живопис“, „Графика“, „Скулптура и керамика“ и „Рисувана коприна“.

Допълнителна информация може да се получи на 7 октомври (петък) при хубаво време от 17:00 часа на площада пред Община Русе, а при лошо време от 18:00 часа в голямата зала на Доходно здание.   

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/