Пропускане до съдържанието на страницата

Общински младежки дом с блестящо представяне на фестивал в Италия

петък, 19 юли 2019

Танцово студио „Импулс”, мажоретен състав „Екстрийм“ и вокална група „Приста” към Общински младежки дом – Русе се представиха блестящо на 10-тия международен летен фестивал „Meet the tradition” в Монтекатини Терме, Италия. В тазгодишното издание се включиха 19 групи от България, Испания, Израел, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, САЩ и др.

 Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трибагреник и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първата концертна вечер момичетата от балет „Импулс” с хореограф Петя Бонева се представиха с различни танци на съвременни песни, които бяха удостоени с много аплодисменти от публиката. Мажоретките от „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова представиха различни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска покори сърцата на публиката с разнообразен репертоар от български и италиански песни.

Втората фестивална вечер съставите се представиха със страхотна фолклорна програма, с която развълнуваха, впечатлиха и докоснаха сърцата на цялата публика.

При награждаването на участниците от Общински младежки дом – Русе и техните ръководители – с плакет, купа и грамота, директорът на фестивала Роберто Кастелини отправи покана към русенци за участие във фестивала и следващата година. „Русе се представи вдъхновяващо, с истинско присъствие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински младежки дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо преживяване”, заяви артистичният директор на фестивала Светлана Руменова.

Специално внимание към русенската група засвидетелстваха лично кметът на Монтекатини – Лука Барончини и заместникът му по сигурността Емилиано Кориери, които поздравиха ръководителите и децата за прекрасното представяне на фестивалната сцена.

Извън фестивалната програма, децата успяха да разгледат част от красивата и топла Италия като посетиха Венеция, Флоренция и прекрасните кътчета на Монтекатини Терме. Участието във фестивала „Meet the tradition” стана факт, благодарение и на подкрепата на Община Русе, общинска фондация „Русе – град на свободния дух”, която традиционно подпомага изявите на талантливите русенски деца, както и със съдействието на русенската фирма „Ас Строй“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/