Пропускане до съдържанието на страницата

Онкоболницата и Тубдиспансерът в Русе ще увеличат легловата си база за лечение на COVID-19 . СБАЛПФЗ “Д-р Д. Граматиков“ ще получи нов скенер за по-бърза диагностика

четвъртък, 14 октомври 2021

Общинските съветници одобриха единодушно на днешната си сесия двете болнични заведения - СБАЛПФЗ “Д-р Д. Граматиков“ и „Комплексен онкологичен център – Русе“, да кандидатстват по проект за увеличаване на легловата им база.

Община Русе и Министерството на здравеопазването ще бъдат партньори по Проект „Мерки за справяне с пандемията“, приоритетна ос „Подкрепа за здравната система и за справяне с кризи“ по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, като заедно ще финансират СБАЛПФЗ “Д-р Д. Граматиков“. Лечебното заведение ще получи 243 360 лв., които да бъдат използвани за обособяването на специализирани кабинети за пациенти с COVID-19 и 3 изолирани болнични стаи. Самостоятелното лечебно заведение ще бъде собственост на болницата. То ще бъде обособено като медицински център, в който след преструктуриране ще могат да се извършват диагностика, скрининг, профилактика и лечение на здравноосигурени лица с белодробни потребности и с COVID-19, нещо, което до момента не е било възможно.

 „Комплексен онкологичен център – Русе“ също ще може да се възползва от финансиране по проекта, като с нужните му 197 147 лв. ще бъдат осигурени изолирани помещения за справяне с четвъртата вълна на пандемията.

         Белодробната болница ще се сдобие и със скенер за по-добра и бърза диагностика, което ще се случи чрез одобрения от Общинския съвет нисколихвен кредит. Оборудването е от изключително значение за лечебното заведение, тъй като след появата на COVID-19 бързината на диагностиката е от животоспасяващо значение.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/