Пропускане до съдържанието на страницата

Откриха фотоизложба в Спортното училище

събота, 01 октомври 2016

Днес, в държавното спортно училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе беше открита ретроспективна изложба „Помни, спортувай и учи“.

На събитието присъстваха народният представител Пламен Нунев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, началникът на отдел „Образование“ в Община Русе Сашо Щерев, директорът на Държавен архив – Русе Стефка Маринова и др.

По време на официалното откриване на изложбата директорът на спортното училище Борис Цветанов заяви, че подготовката за тази експозиция е започнала още преди месеци, като са намерени над 11 хил. изображения, от които само най-атрактивните и значимите са поместени.

По думите на г-жа Маринова стана ясно, че изложбата е с цел да се съхрани миналото и да се предаде на идните поколения, които да помнят великите русенски спортисти.

В изложбата са включени над 1500 изображения, стотици купи от различни спортни състезания и дисциплини, както и Стена на славата, в която своето място намират Евгени Игнатов, Валентин Йорданов, Любо Ганев, Таню Киряков, Павел Сяров, Рахмат Сукра, Нено Терзийски, Веселин Топалов и др. Всички те са достойни българи, прославили страната ни по света, печелейки европейски и световни първенства, олимпийски медали.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/